Interviewer: Welkom MarcWillem van Coldblast.nl! Bedankt dat je de tijd neemt om met ons te praten over droogijsstralen en de voordelen ervan in de kartonnage-industrie. Allereerst, kun je ons een korte introductie geven van Coldblast.nl en de diensten die jullie aanbieden?

MarcWillem: Bedankt voor de uitnodiging! Coldblast.nl is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in droogijsstralen. Wij bieden een breed scala aan diensten, van advies tot volledig ontzorgen. Ons team bestaat uit ervaren professionals die zorgen voor een snelle en efficiënte uitvoering van elk project, elk project nemen we uiteraard stapsgewijs met de klant door en is getoetst op veiligheid dit staat opgetekend in onze handboeken.

Interviewer: Droogijsstralen wordt gezien als een milieuvriendelijke reinigingstechniek. Kun je uitleggen waarom dit zo is en hoe dit verschilt van andere reinigingsmethoden?

MarcWillem: Dat klopt! Droogijsstralen is milieuvriendelijk omdat het geen chemische middelen, water of andere giftige stoffen bevat.Wij maken gebruik van gecomprimeerde CO₂ als straalmedium, na inslag van de droogijsdeeltjes sublimeert het droogijsdeeltje en valt als CO2 gas op de grond het betreft een droge koude reiniging -78* bij een druk van maximaal 8 bar. De enige afvalstoffen die ontstaan dat is het product van de klant zelf, in pure vorm. “De afgestraalde fractie”. De CO₂ wordt afgevangen bij industriële processen, gezuiverd en krijgt een tweede leven voordat het terug wordt gegeven aan de natuur, de techniek is zeer milieuvriendelijk.

Interviewer: Hoe zorgt droogijsstralen voor tijdsbesparing in de productie, en wat betekent dit voor bedrijven in de kartonnage?

MarcWillem: De stilstand van machines kan worden gereduceerd tot een minimum, normaliter werken wij gecoördineerd voor de onderhoudsploeg uit waardoor alle onderdelen in de machine brandschoon te benaderen zijn voor het onderhoud dit bespaart veel tijd en oplosmiddelen, naast hamers, beitels en schrapers zijn oplosmiddelen vaak nog steeds het gereedschap van de onderhoudsploeg om vervuilingen los te weken.

Interviewer: Zijn er bepaalde soorten verontreinigingen die droogijsstralen bijzonder effectief kan verwijderen in vergelijking met andere methoden?

MarcWillem: Droogijsstralen is zeer effectief bij het verwijderen van verschillende soorten verontreinigingen, zoals verf, lijm, papierstof in combinatie met oliën andere vuilophopingen. De droogijsdeeltjes zorgen voor een diepgaande reiniging, waardoor het resultaat langer zichtbaar is en de productielijn in theorie minder vaak hoeft te worden schoongemaakt. Het meest bijzondere is dat wij in staat zijn om de elektrische besturingskasten van de drukinkt persen te reinigen. Alle stof die zich daar in ophoopt, zorgt er voor dat de koeling die de elektronica nodig heeft, wordt bemoeilijkt. Onnodige storingen en dus stilstand kost veel geld.

Interviewer: Hoe zorgt Coldblast.nl ervoor dat het droogijsstralen veilig is voor de oppervlakken waar het op wordt toegepast?

MarcWillem: Veiligheid is een topprioriteit bij Coldblast.nl. In tegenstelling tot andere reinigingsmethoden, zoals schuren of stomen, is droogijsstralen veilig voor de oppervlakken waar het op wordt toegepast. Het beschadigt namelijk niet de oppervlakken en laat geen sporen of krassen achter. Ons team van ervaren professionals is goed opgeleid in het correct toepassen van droogijsstralen en zorgt ervoor dat de juiste druk en pelletgrootte worden gebruikt om eventuele schade aan de oppervlakken te voorkomen.

Interviewer: Wat zijn enkele van de uitdagingen of obstakels waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het implementeren van droogijsstralen, en hoe helpt Coldblast.nl hen om deze uitdagingen aan te gaan?

MarcWillem: Een van de uitdagingen bij het implementeren van droogijsstralen kan zijn om het juiste type droogijs en de juiste druk te bepalen voor de specifieke reinigingstaak. Coldblast.nl helpt bedrijven bij het kiezen van de juiste oplossing door onze uitgebreide ervaring en kennis van droogijsstralen. We bieden ook training en ondersteuning aan medewerkers om ervoor te zorgen dat ze bekwaam zijn in het gebruik van droogijsstralen en dat de techniek op de juiste manier wordt toegepast.

Interviewer: Kun je enkele voorbeelden geven van projecten die Coldblast.nl heeft uitgevoerd in de kartonnage-industrie en wat de resultaten waren?

MarcWillem: We hebben in de loop der jaren aan verschillende projecten gewerkt in de kartonnage-industrie. Een recent voorbeeld is een project waarbij we een productielijn voor kartonnen verpakkingen hebben gereinigd. De machines waren bedekt met lijmresten, inkt en andere verontreinigingen. Na het toepassen van droogijsstralen was de productielijn aanzienlijk schoner, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van het productieproces verbeterd werden. Dit resulteerde in een verhoogde productiviteit en minder onderhoudskosten voor de klant.

Interviewer: Tot slot, wat zijn enkele trends of ontwikkelingen die je ziet in de industrie en hoe verwacht je dat droogijsstralen in de toekomst zal evolueren?

MarcWillem: We zien een groeiende interesse in duurzame en milieuvriendelijke reinigingsmethoden in de industrie. Droogijsstralen zal naar verwachting blijven groeien als een populaire keuze, vooral in sectoren waar milieu en efficiëntie van groot belang zijn. Bovendien verwachten we dat technologische vooruitgang zal leiden tot verbeterde droogijsstraal apparatuur en technieken, waardoor de toepassingsmogelijkheden en efficiëntie verder zullen toenemen.

Coldblast.nl blijft zich inzetten voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van droogijsstralen, zodat we bedrijven in de kartonnage en andere industrieën kunnen blijven ondersteunen met de best mogelijke oplossingen voor hun reinigingsbehoeften.