Droogijsstralen: Een milieuvriendelijke reinigingsoplossing voor de cartonnage-industrie

Coldblast.nl is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in droogijsstralen, een milieuvriendelijke en effectieve reinigingsmethode. In een interview met MarcWillem van Coldblast.nl, hebben we meer geleerd over deze techniek en de voordelen ervan in de cartonnage-industrie.

Wat is droogijsstralen?

Droogijsstralen is een reinigingstechniek waarbij gecomprimeerde CO2 wordt gebruikt als straalmedium. Het droogijs wordt onder hoge druk op het oppervlak gespoten, waardoor de verontreinigingen loskomen en het oppervlak schoon wordt. Droogijsstralen is milieuvriendelijk omdat het geen chemische middelen, water of andere giftige stoffen bevat. De enige afvalstoffen die ontstaan zijn het product van de klant zelf, in pure vorm.

Voordelen van droogijsstralen in de cartonnage-industrie

Droogijsstralen biedt verschillende voordelen voor bedrijven in de cartonnage-industrie. Allereerst zorgt droogijsstralen voor tijdsbesparing in de productie. De stilstand van machines kan worden gereduceerd tot een minimum, omdat droogijsstralen elk onderdeel van de machine brandschoon maakt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook oplosmiddelen. Naast hamers, bijtels en schrapers zijn oplosmiddelen vaak nog steeds het gereedschap van de onderhoudsploeg om vervuilingen los te weken.

Ontdek de kracht van droogijsstralen

Droogijsstralen is ook bijzonder effectief bij het verwijderen van verschillende soorten verontreinigingen, zoals verf, lijm, papierstof in combinatie met oliën en andere vuilophopingen. Het meest bijzondere is dat droogijsstralen ook gebruikt kan worden om de elektrische besturingskasten van de drukinkt persen te reinigen. Stof dat zich daar ophoopt bemoeilijkt de koeling die de elektronica nodig heeft en kan leiden tot onnodige storingen en stilstand, wat veel geld kost.

Hoe zorgt Coldblast.nl voor veiligheid bij droogijsstralen?

Veiligheid is een topprioriteit bij Coldblast.nl. In tegenstelling tot andere reinigingsmethoden, zoals schuren of stomen, is droogijsstralen veilig voor de oppervlakken waar het op wordt toegepast. Het beschadigt namelijk niet de oppervlakken en laat geen sporen of krassen achter. Ons team van ervaren professionals is goed opgeleid in het correct toepassen van droogijsstralen en zorgt ervoor dat de juiste druk en pelletgrootte worden gebruikt om eventuele schade aan de oppervlakken te voorkomen.

Hoe helpt Coldblast.nl bedrijven bij het implementeren van droogijsstralen?

Een van de uitdagingen bij het implementeren van droogijsstralen kan zijn om het juiste type droogijs en de juiste druk te bepalen voor de specifieke reinigingstaak. Coldblast.nl helpt bedrijven bij het kiezen van de juiste oplossing door onze uitgebreide ervaring en kennis van droogijsstralen. We bieden ook training en ondersteuning aan medewerkers om ervoor te zorgen dat ze bekwaam zijn in het gebruik van droogijsstralen en dat de techniek op de juiste manier wordt toegepast.

Ontdek de kracht van droogijsstralen

Voorbeelden van projecten in de cartonnage-industrie

Coldblast.nl heeft in de loop der jaren aan verschillende projecten gewerkt in de cartonnage-industrie. Een recent voorbeeld is een project waarbij we een productielijn voor kartonnen verpakkingen hebben gereinigd. De machines waren bedekt met lijmresten, inkt en andere verontreinigingen. Na het toepassen van droogijsstralen was de productielijn aanzienlijk schoner, waardoor de efficiëntie en kwaliteit van het productieproces verbeterd werden. Dit resulteerde in een verhoogde productiviteit en minder onderhoudskosten voor de klant.

Toekomst van droogijsstralen

We zien een groeiende interesse in duurzame en milieuvriendelijke reinigingsmethoden in de industrie. Droogijsstralen zal naar verwachting blijven groeien als een populaire keuze, vooral in sectoren waar milieu en efficiëntie van groot belang zijn. Bovendien verwachten we dat technologische vooruitgang zal leiden tot verbeterde droogijsstraalapparatuur en technieken, waardoor de toepassingsmogelijkheden en efficiëntie verder zullen toenemen.

Conclusie

Droogijsstralen biedt vele voordelen voor bedrijven in de cartonnage-industrie, waaronder tijdsbesparing, effectieve verwijdering van verontreinigingen en veiligheid voor oppervlakken. Coldblast.nl heeft ruime ervaring en kennis op het gebied van droogijsstralen en biedt ondersteuning bij het kiezen van de juiste oplossing en het trainen van medewerkers. We verwachten dat droogijsstralen in de toekomst zal blijven groeien als een populaire en duurzame reinigingsoplossing in verschillende industrieën.

Ontdek de kracht van droogijsstralen

Vergelijkbare berichten